top of page

Art Clay Silver


Art Clay Silver... niet zomaar zilver. Toen ik de eerste keer hoorde over "zilverklei" of "Art Clay Silver" dacht ik dat dit een minderwaardige vorm van zilver was. Iets zoals modelleerklei maar met een zilveren kleur. Niets is minder waar natuurlijk!

Zilverklei of Art Clay Silver (ACS) is kneedbaar zilver. Het ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit zuiver zilverpoeder, een niet-giftig organisch bindmiddel en water. ACS is op dezelfde manier te verwerken als klei (vandaar zilverklei). Je kan het kneden, uitrollen, snijden, stempelen,... en dat geeft veel mogelijkheden bij het maken van sieraden. Bij verhitting op hele hoge temperatuur verbrandt het bindmiddel, verdampt het water en verbinden de zilverdeeltjes. De zilverklei verandert in puur zilver. Wat is puur zilver dan?